• Anadolu yakasına hizmet vermekteyiz.
İnşaat Suyu Satışı
İnşaat suyu satışı yapılması sayesinde inşaatlarda eksik su ihtiyacı ortadan kalkar. Eskiden herkesin etrafında bir su kuyusu vardı ama modern yapılaşma ile bu sistem ortadan kalktı.
Su, inşaattaki en önemli unsurlardan biridir, ancak insanlar hala bu elementin kalite yönünü görmezden gelmektedir. Su, inşaat çalışmaları sırasında harç hazırlanması, çimento betonun karıştırılması ve kür işleri ve benzeri işlemler İçin gereklidir. Suyun kalitesi ve miktarı, inşaat işlerinde harç ve çimento betonun mukavemeti üzerinde çok fazla etkiye sahiptir.

Su Kalitesi

Karıştırma ve sertleştirme için kullanılan su temiz olmalı ve zararlı miktarlarda alkaliler, asit, yağlar, tuz, şeker, organik maddeler içermemelidir, sebze büyümesi ve tuğla, taş, beton veya çelik için zararlı olabilecek diğer maddelere karşı dikkatli olunmalıdır. İçilebilir su genellikle karıştırma için tatmin edici olarak kabul edilir. pH olarak suyun değeri 6'dan az olmamalıdır.

Kötü Kaliteli Suyun Çimento Betonuna Etkileri

Sudaki bazı yaygın maddeler ve bileşikler harç veya betonun kalitesini etkilediği gözlenmiştir. Çimento betonunda en iyi malzeme, yani çimento, kaba kum, kaba agrega ve benzeri kullanılmasına rağmen, gerekli sonuçlar elde edilemeyebilir. Çalışanların çoğu çimentoda yanlış bir şey olduğunu düşünüyor, ancak kullanılan suyun kalitesini dikkate almıyorlar. Kirlilik içeren suyun bazı kötü etkileri takip edilmektedir.

Kalsiyum Klorür, Demir Tuzları, inorganik tuzlar ve sodyum gibi suda tuz bulunması betonun başlangıç gücünü azaltacak kadar tehlikelidir ve bazı durumlarda hiçbir güç elde edilemez. Çeliklerde paslanma sorunu olmamalıdır.

Asit, alkali, endüstriyel atık, sıhhi kanalizasyon ve şekerli su bulunması da betonun gücünü azaltır.

Suda silt veya asılı partikül bulunması betonun mukavemeti üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.

Keten tohumu yağı, bitkisel yağ veya mineral yağ gibi yağın % 2'nin üzerindeki suda bulunması, betonun gücünü % 25'e kadar azaltır.

Çimento betonunda karıştırmak için kullanılan suda yosun / bit büyümesi varlığı betonun mukavemetini önemli ölçüde azaltır ve ayrıca çimento macunu ile agrega arasındaki bağı azaltır.

İşte bu sebeplerden dolayı sular profesyonel bir yerden alınmalıdır. İnşaat suyu satışı yapan firmalar arasından aklınıza uyanı seçebilir ve siparişinizi verebilirsiniz.

Bize Ulaşın