• Anadolu yakasına hizmet vermekteyiz.
Seralar İçin Su Satışı
Seralar için su satışı yapılması son derece elzem bir konudur. Yeni veya genişletilmiş bir sera tesisi planlarken suyun mevcudiyeti kritik öneme sahiptir. Bazı yetiştiriciler planları terk etmek veya farklı bir yere taşınmak zorunda kalmıştır çünkü yeterli su mevcut değildir.
Su arzını da etkileyen kuraklık koşulları, Türkiye’nin bazı bölgeleri, özellikle de geçen yıl Güneydoğu'da oluşmuştur. Kısıtlamalar ve su yasaları, üretim tesisleri ve tesislerin ev sahipleri tarafından kullanımı üzerinde de etkili olabilir.

Su kullanımı birçok değişkenden etkilenir. Bunlardan en önemlisi, seradaki güneş radyasyonu seviyesidir. Bu, kış aylarında düşük bir seviyeden yaz aylarında iki ila üç kat daha fazla değişir. Su temini için tasarım, yılın en yüksek kullanım süresi için yapılmalıdır.

Aşağıdaki faktörler ihtiyaç duyulan su miktarını artırabilir veya azaltabilir:

Güneş Radyasyonu

Seradaki cam ve yapısal elemanlar nedeniyle bitkilere ulaşan radyasyon seviyesi % 10 ila % 40 oranında azalır. Bu da terlemeyi azaltır.

Gölgeleme

Dışarıda veya içeride gölgeleme eklemek bitkilerdeki radyasyon seviyesini azaltacaktır. Gölge seviyesine bağlı olarak, bu buharlaşma terlemesini ve dolayısıyla su ihtiyaçlarını azaltacaktır.

Hava Sirkülasyonu

Bir havalandırma sistemi buharlaşma hızını arttırır. Konuma ve yakındaki seralara veya diğer binalara bağlı olarak, yan duvar delikleri ve açık çatı tasarımları da etkili olabilir.

Bitkilerin Türü ve Büyüklüğü

Fideler veya küçük saksı bitkileri, tam olarak yetiştirilen domates veya salatalık mahsulünden daha az su gerektirir. Büyük bir kök kütlesi veya ağır yaprak gölgelik su ihtiyaçlarını artıracaktır.

Sulama Sistemi Tipi

Tepegöz fıskiye sistemi ile uygulanan sulama suyunun sadece % 20'si ağır yeşilliklerle saksılı bir bitki mahsulünde toprağa ulaşabilir. Öte yandan, bir damla sistemi ile uygulanan tüm su toprağa ulaşır. Sulamanın tekdüzeliği genellikle bir sulama sistemi için en iyisidir. Su basmış zeminler ve hidroponikler fazla suyu geri dönüştürerek ve yeniden kullanarak suyu korur.

Bunlarla yine de seranızı sularken zorlanıyorsanız hemen bir sera suyu satışı yapan firmayla görüşebilir ve dilediğiniz kadar su satın alabilirsiniz.

Bize Ulaşın